Hondenadvies & Training op Maat

onderdeel van Stichting Le Woef, Eemnes

Training

Je hebt inmiddels toch gekozen voor een hond in je leven en wilt samen een mooie band op bouwen, avonturen beleven en plezier maken. Maar hoe wordt jouw hond nou een voldane, sociale en vooral gelukkige hond? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Een hond die voldaan en in balans is, is natuurlijk een mooi streven. De juiste begeleiding is hierbij van groot belang. Jullie zullen hier dan ook samen aan moeten werken. Een hechte band ontstaat namelijk niet zomaar. Dit kost tijd en energie. Het is dan ook aan ons om jou en jouw hond(en) te begeleiden naar een goede samenwerking/opvoeding, waarbij er vertrouwen en respect is tussen beide. Onze lessen bestaan zowel uit privélessen als lessen in groepsverband en zijn een combinatie van theorie en praktijk. De inhoud hiervan is sterk afhankelijk van jullie wensen en natuurlijk het gedrag van de hond!

 • Hoe en wat jouw hond communiceert

 • Hoe jij de lichaamstaal van jouw hond kunt leren lezen

 • Hoe jij een prettige en liefdevolle vertrouwensband op kunt bouwen

 • Hoe jij op een positieve manier commando’s aan kunt leren

 • Hoe jij ongewenst gedrag kunt voorkomen of ombuigen naar gewenst gedrag

Wij werken uitsluitend op een hond vriendelijke manier, door gedrag wat we graag willen zien extra te motiveren. Een hond is nooit te oud om te leren. Zo zullen onze lessen dusdanig uitgebreid zijn dat het voor iedere hond en baas als leerzaam zal worden ervaren. Maar wij vinden dat een training ook leuk moet zijn. Want er is toch niks mooiers dan als een team samenwerken en plezier beleven! Naar gelang uw behoeftes en de leeftijd van jouw pup/hond kun je instromen in het gewenste lesprogramma. Klik hier om contact op te nemen.

Zittend portret
    Megan

De uitdrukking "begeleiden op maat" staat bij ons centraal!

Wij mensen zijn het die een hond in huis nemen, dus het verdiepen in hondengedrag en het op de juiste manier begeleiden hiervan is het minste wat honden van ons mogen verwachten. Natuurlijk zal dit de nodige tijd, energie en ook soms verandering van onszelf vragen. Echter zal het voor wederzijds begrip, plezier en rust zorgen!
hond op bed onder deken hond poserend op boomstam portret zittende hond
Wij gaan je leren om door de ogen van de hond te kijken, zodat je makkelijker kunt anticiperen op de situatie waarin ze voor jou ongewenst gedrag laten zien. Door dit gedrag te leren (her)kennen kun je veel "problemen" voorkomen.
2 honden met meisje

Gedragsbegeleiding

Hondenadvies op maat geeft professionele ondersteuning en adviezen bij het (her)opvoeden van iedere hond. Tevens bieden wij hulp bij veel voorkomende gedragsproblemen. Zoals angst voor mensen, het ontvangen van bezoek, agressie naar andere honden, niet alleen kunnen zijn, voortdurend blaffen, spullen kapot bijten, trekken aan de lijn, weglopen, opspringen etc. Gedragsproblemen kunnen ontstaan als gevolg van een gebrekkige socialisatie, traumatische ervaring of zelfs lichamelijke klachten. Één van de voornaamste redenen is toch wel miscommunicatie tussen baas en hond. Wat nog wel eens wordt vergeten, is dat een hond heel anders denkt dan een mens. Daar komt bij dat wij vandaag de dag zo ongelofelijk veel van onze honden verlangen. Ze moeten met andere honden samen kunnen, lief zijn voor kinderen, ze moeten makkelijk mee te nemen zijn, goed gaan met vreemde mensen, ze mogen niet uit hun slof schieten en al helemaal niet bijten. Deze standaard ligt natuurlijk abnormaal hoog. Daarom vinden wij het uiterst belangrijk dat je eerst leert begrijpen hoe je hond bepaalde situaties ervaart, hoe hij/zij communiceert en waarom de hond dit gedrag laat zien. Wij zijn er om je meer inzicht te geven in het gedrag dat door jou als ongewenst wordt ervaren en helpen je bij het vinden van de juiste oplossing! Dit doen we door middel van:

 • Bezoek aan huis

 • Vragenformulier

 • Observatie gedrag binnenshuis

 • Observatie gedrag buitenshuis

 • Relatie baas & hond

 • Analyse

 • Plan van aanpak

Door te luisteren en te observeren proberen wij te achterhalen waar het probleem vandaan komt en hoe wij dit ongewenste gedrag kunnen ombuigen naar iets positiefs. Hierbij proberen wij jullie op een ander spoor te zetten en bij te dragen aan een betere samenwerking tussen jou en jouw hond. Klik hier om contact op te nemen.

portret hond portret hond portret hond