Hondenadvies & Training op Maat

onderdeel van Stichting Le Woef, Eemnes

Chabeli Kotte - Van de Bunt

Eigenaresse en Kynologisch Instructeur gespecialiseerd in probleemgedrag

Vanaf mijn vroege jeugd ben ik al enorm gefascineerd door honden. Dit is begonnen nadat mijn tante mij al op jonge leeftijd kennis liet maken met honden in het asiel. Ondanks de impact die dit op mij had, zag ik dat je hierin een verschil kunt maken. Eenmaal op eigen benen was de behoefte aan een vierpotige vriend des te groter. Aangekomen bij het asiel zat Mike, een 8 jaar oude Rottweiler, als het ware op mij te wachten. Het verdriet was groot toen bleek dat hij net voor mij neus door een ander werd gereserveerd. Toch wist ik dat wij voor elkaar bestemd waren. Dat gevoel werd bewaarheid, want Mike werd wederom naar het asiel terug gebracht. Eindelijk kon ik mijn grote liefde mee naar huis nemen. Mike werd de reden dat ik stopte met mijn toenmalige studie en mij ging storten op de opleiding tot kynologisch instructeur en gedragstherapie van de hond. Zo is destijds de website hondenopadviesopmaat ontstaan. Mike werd mijn leermeester en samen hielpen wij tientallen baasjes om hun viervoeters weer in balans te krijgen. Helaas is Mike in 2015 overleden, maar heeft hij mij de kracht gegeven om zoveel mogelijk honden te helpen. Sindsdien staat de hond centraal in mijn leven en word ik omringd door een roedel geredde viervoeters! Inmiddels zoveel jaar verder, runnen wij niet alleen de leukste hondenschool maar ook Stichting Le Woef. Deze stichting richt zich op kansarme honden, over de hele wereld, met name Roemenië. Wij streven ernaar zoveel mogelijk honden een fijn 'tweede leven' te geven. Dit proberen wij door middel van opvang, herplaatsing en training te realiseren.

Ellen Reijn

Kynologisch Instructeur en in opleiding tot gedragstherapeut

Jaren geleden besloot ik mijn grote hondenhart te volgen en de mediawereld te verlaten om ruimte te maken voor mijn echte passie: werken met honden! Samen met mijn hond Beru volgde ik veel cursussen en workshops, wat langzaam resulteerde in een onvoorwaardelijke band tussen mij en Beru. Al gauw werd ik zelf Kynologisch instructeur en help ik sindsdien vele andere hondeneigenaren om zo’n zelfde verstandhouding te creëren! In samenwerking met Stichting Le Woef zet ik mij vooral in voor honden die net in Nederland zijn en ineens moeten voldoen aan de standaard hier. Dit is vaak een enorme omschakeling voor ze. Hierbij is een nieuwe, goede start van levensbelang!

Ilse Zieleman

Kynologisch Instructeur gespecialiseerd in groepslessen en in opleiding tot gedragstherapeut

In 2016 heb ik mijn eerste hond geadopteerd uit Roemenië. Boef was een puberende reu waarbij ik al snel merkte dat rust en vertrouwen nodig was voor een goede samenwerking. Met kleine kinderen in huis was dit een hele uitdaging maar al snel konden wij thuis veel andere honden opvangen en deze op weg helpen. De roedel werd vervolgens uitgebreid met nog twee honden: Dana, een angstige teef en Joopie, een hyperactieve reu. Iedere hond heeft een uniek karakter en elke hond is dus gebaat bij begeleiding op maat. In 2018 kwam ik als vrijwilliger terecht bij Stichting Le Woef. Het begon met puppy’s knuffelen, maar al snel groeide mijn functie uit tot all-round hondenverzorger. Dagelijks begeleid ik mensen met de aanschaf van hun hond. Begin 2020 ben ik gestart met de opleiding Kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie. Met deze kennis en mijn ervaring met honden uit het buitenland sta ik nu dagelijks les te geven. Het geeft mij enorm veel energie om mensen op weg te helpen in de opvoeding en begeleiding van hun hond. Helaas kom ik ook wel eens complexe problemen tegen waarbij een gewone training niet voldoende is. Omdat ik graag elke combinatie op weg wil helpen ben ik begin 2021 begonnen aan de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Samenwerking, plezier en vertrouwen staan centraal in mijn lessen.

Lise Borrius Broek

Hondenverzorgster en in opleiding tot Kynologisch Instructeur

Van jongs af aan ben ik al opgegroeid met honden en liep ik als klein kind heel blij op elke viervoeter af. Hoewel ik koos voor een Hotel en Event management opleiding bleef mijn wens om met honden te werken nog bestaan. Zo ben ik tijdens mijn studententijd parttime gaan werken bij een hondenuitlaatservice. Hier heb ik veel van geleerd maar heb er vooral enorm van genoten! Na mijn studie ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan bij verschillende horeca locaties en heb ik met veel plezier een heleboel evenementen mogen organiseren. In 2019 ben ik verhuisd en ben ik op zoek gegaan naar iets waarbij ik mijn passie voor honden een plek kon geven. Zo ben ik bij Stichting Le Woef terecht gekomen. Het is fantastich om deel te maken van zo’n geweldig initiatief! Naast de dagelijkse verzorging van alle honden en puppies mag ik ook het adoptieproces ondersteunen en help ik zo de honden hun perfecte baasje te vinden en andersom. Na al veel ervaring te hebben opgedaan wil ik nu mijn kennis graag uitbreiden en ben ik begonnen aan de opleiding tot Kynologisch instructeur. Zo hoop ik ook na adoptie alle gevonden matches te begeleiden, wat hopelijk moet resulteren in een geweldige band tussen hond en baas!

groepsfoto met honden